Wat is een DigiPet tag?

Een DigiPet QR Tag is een penning met een unieke QR code die je aan de halsband van je huisdier bevestigt. De QR code kan met iedere smartphone of tablet worden gescand en leidt direct naar de PetPage van je huisdier. De gegevens die op de PetPage worden getoond kun je altijd aanpassen via www.digipet.nl.

Zodra je huisdier vermist wordt kun je dit ook aangeven op DigiPet.nl. Je huisdier wordt dan getoond in onze gallerij van vermiste dieren. Ook kun je hier snel en eenvoudig een “Vermist” poster maken die je in de buurt kan ophangen.

Wanneer de vinder van je huisdier de QR Tag scant of het tagnummer en de pincode invoert op www.digipet.nl worden naast de contactgegevens van het baasje ook profielgegeven van je huisdier getoond. De vinder is zo direct geïnformeeerd over het karakter en de gezondheid van je huisdier en kan daar rekening mee houden.

De gegevens op de PetPage kunnen een grote bijdrage leveren aan de snelle en behouden terugkeer van je huisdier. De DigiPet Tag biedt zo een een laagdrempelige aanvulling op de microchip en is gemaakt om meer dieren te herenigen met hun eigenaar en het aantal dieren dat in een asiel terecht komt te verminderen.

DigiPet QR Tag is eenvoudig in gebruik

  1. Meld je aan met je DigiPet account
    Met een DigiPet account kun je al je QR tags beheren en de gegevens van je huisdieren onderhouden. Als je nog niet bent geregistreerd kun je een gratis DigiPet account maken.
  2. Registreer de DigiPet QR tag en maak een profiel van je huisdier
    Scan de nieuwe DigiPet QR tag en voer de activeringscode in. De tag verschijnt in de lijst en kan nu worden bijgewerkt. Kies zelf welke gegevens je over je huisdier wilt bijhouden en wilt delen met anderen.
  3. Bevestig de DigiPet QR tag
    Eenmaal bevestigd aan de halsband van je huisdier kan de tag met elke smartphone worden gescand en worden de gedeelde gegevens direct op de telefoon weergegeven.

Waar kan ik een DigiPet Tag kopen?

Je kan een DigiPet tag rechtsreeks bij ons bestellen, maar ook bij één van onze partnerverenigingen die je daarmee bovendien financieel steunt. Als je de DigiPet tags via een partnervereniging koopt wordt het logo van die vereniging op de Huisdierpagina getoond.